19:53 / 04.01.2022.

Autor: Ilko Barbarić/Dnevnik/IMS/HRT

Brojni skijaši iz Hrvatske izabrali Jahorinu

Jahorina

Jahorina

Foto: Dnevnik / HRT

Brojni skijaši iz Hrvatske ove su godine, umjesto europskih skijališta, izabrali - ipak jeftiniju - susjednu Bosnu i Hercegovinu. Posebno im je privlačna Jahorina.

Južina i neuobičajeno visoke temperature omekšale su snijeg. Ali to zaljubljenike u skijanje nije omelo da Novu godinu dočekaju na olimpijskoj Jahorini. Došli su iz Zagreba, Rijeke, Šibenika, Splita, Slavonije...

- Inače skijamo u Italiji, tu je dosta lijepo, iznenađujuće ali malo imamo problema s parkiranjem, staze su uređene, sve u svemu ugodno i lijepo, rekao je Kristijan Novosel iz Rijeke.

Znatno blaže epidemiološke mjere, pristupačne cijene hrane i smještaja dovoljni su razlozi da su mnogi ljubitelji zimskih radosti iz Hrvatske došli na Jahorinu provesti novogodišnje blagdane. Jahorinu posjećuju i brojni gosti iz susjednih zemalja.

Dvanaest tisuća gostiju Novu je godinu dočekalo na Jahorini. Neki i na skijama, te tako na originalan način ušli u novo ljeto.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!