13:50 / 26.04.2018.

Autor: D.M./HRT

Jandroković pozvao švedsku princezu u posjet Hrvatskoj

-

-

Foto: - / -

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković završio je dvodnevni službeni posjet Kraljevini Švedskoj audijencijom kod prijestolonasljednice princeze Viktorije od Švedske.
Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković završio je dvodnevni službeni posjet Kraljevini Švedskoj audijencijom kod prijestolonasljednice princeze Viktorije od Švedske koju je u toj prigodi pozvao u posjet Hrvatskoj, priopćeno je iz saborske Službe za medije.

Predsjednik Sabora zahvalio je na toplom gostoprimstvu pruženom hrvatskom izaslanstvu za službenog posjeta Kraljevini Švedskoj, a riječ je o uzvratnom dvodnevnom posjetu na poziv predsjednika švedskog parlamenta Riksdaga, Urbana Ahlina. Jandroković je, kako se prenosi u priopćenju, istaknuo dugu tradiciju prijateljskih odnosa između dviju zemalja kao i sve intenzivniju bilateralnu suradnju u mnogim područjima.

Tijekom susreta Jandroković je upoznao princezu Viktoriju s iskustvima Hrvatske kao članice Europske unije, a s obzirom na sve više švedskih turista u Hrvatskoj, razgovaralo se i o turističkoj suradnji dviju zemalja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!