08:14 / 06.07.2018.

Autor: I.M./Hina

Japan pogubio vođu kulta odgovornog za napad sarinom u tokijskom metrou

-

-

Foto: - / -

Asahara je s još 12 članova kulta osuđen na smrt zbog niza zločina u kojima je ubijeno ukupno 27-ero ljudi, među ostalim i za napad sarinom u podzemnoj željeznici u Tokiju.
Shoko Asahara, vođa apokaliptičnog kulta odgovornog za napad smrtonosnim plinom sarinom u tokijskoj podzemnoj željeznici 1995., pogubljen je s još šestoricom svojih sljedbenika. Glasnogovornik japanske vlade Yoshihide Suga potvrdio je da je Asahara pogubljen vješanjem.

Asahara je s još 12 članova kulta Aum Shinrikyo osuđen na smrt zbog niza zločina u kojima je ubijeno ukupno 27-ero ljudi, među ostalim i za napad sarinom u podzemnoj željeznici u Tokiju u kojemu je poginulo 13, a ozlijeđeno više od 6000 ljudi.

Oni su prvi osuđenici na smrt nad kojima je smrtna presuda izvršena, nakon što je u siječnju dovršen sudski postupak protiv svih optuženih članova Auma.

Japan je uz SAD jedna od rijetkih razvijenih zemalja koje imaju smrtnu kaznu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!