Jedanaestero novorođenčadi poginulo u požaru u Senegalu

08:02 / 26.05.2022.

Autor: T.V./HRT/Hina

Senegalski predsjednik Macky Sall

Senegalski predsjednik Macky Sall

Foto: John Thys / REUTERS

Senegalski predsjednik Macky Sall rekao je u srijedu kasno navečer da je 11 novorođenih beba poginulo u požaru na neonatalnom odjelu regionalne bolnice u gradu Tivaouaneu, oko 120 kilometara istočno od glavnoga grada Dakara.

- Upravo sam s bolom i zgranutošću saznao za smrt 11 novorođenih beba u požaru koji je izbio na neonatalnom odjelu bolnice Mame Abdou Aziz Sy Dabakh u Tivaouaneu, napisao je Sall u tvitu bez dodatnih detalja o požaru. Izražavam najdublju sućut njihovim majkama i obiteljima, dodao je Sall koji je u državnom posjetu Angoli.

Prema lokalnim medijima, bolnica Mame Abdou Aziz Sy Dabakh nedavno je svečano otvorena.

Senegalski ministar zdravstva Abdoulaye Diouf Sarr izjavio je na privatnoj televiziji TFM da je "prema prvim izvješćima požar izazvao kratki spoj". Sarr, koji je u Ženevi na skupštini Svjetske zdravstvene organizacije, rekao je da će skratiti put i odmah se vratiti u Senegal.

Demba Diop Sy, gradonačelnik Tivaouanea, izjavio je da su policija i vatrogasci još u  bolnici, ali nije iznio druge detalje. Prema njegovim riječima, troje novorođenčadi je spašeno. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!