23:01 / 09.05.2020.

Autor: B.A./Hina

Jedna osoba poginula u požaru u moskovskoj bolnici za Covid

Ilustracija: REUTERS/Tatyana Makeyeva

Ilustracija: REUTERS/Tatyana Makeyeva

Foto: - / REUTERS

Jedna je osoba poginula nakon što je u subotu izbio požar u moskovskoj bolnici u kojoj se liječe pacijenti inficirani koronavirusom.
Jedna je osoba poginula nakon što je u subotu izbio požar u moskovskoj bolnici u kojoj se liječe pacijenti inficirani koronavirusom, objavile su vlasti.

Građani mogu preko granice, a priprema se početak rada kina i kazališta

Bolnica, koja se nalazi u sjeverozapadnom dijelu Moskve  jedna je od medicinskih ustanova koju su vlasti odredile za liječenje bolesnika zaraženih koronavirusom u glavnom ruskom gradu.

Ministarstvo za hitna stanja reklo je za agenciju RIA da je požar izbio u sobi jednog pacijenta, ali nije objavilo druge pojedinosti.

Vatra je ugašena, dodale su vlasti.

Gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanin napisao je na Twitteru da su svi pacijenti evakuirani i bit će premješteni u druge bolnice.

- Uzrok incidenta bit će temeljito istražen, napisao je Sobjanin.

Moskva i nekoliko drugih regija u karanteni su od kraja ožujka kako bi se zaustavilo širenje koronavirusa kojim je dosad u Rusiji zaraženo gotovo 200.000 ljudi a umrlo više od 1800.

Više od polovice zaraženih i umrlih zabilježeno je u Moskvi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!