Jedna osoba ubijena, tri ozlijeđene u pucnjavi u teksaškom trgovačkom centru

16.02.2023.

08:15

Autor: M.M./Hina/HRT

Pucnjava u teksaškom gradu El Pasu u trgovačkom centru

Pucnjava u teksaškom gradu El Pasu u trgovačkom centru

Foto: Jose Luis Gonzalez / Reuters

Jedna je osoba ubijena, a tri ozlijeđene u srijedu u pucnjavi u teksaškom gradu El Pasu u trgovačkom centru, kazala je policija.

Glasnogovornik policije Robert Gomez kazao je da se jedna osumnjičena osoba nalazi u pritvoru, no mediji su izvijestili da je i druga osoba odvedena u pritvor nakon pucnjave u teksaškom trgovačkom centru Cielo Vista. Motiv pucnjave još nije poznat.

- Bilo je kaotično. Ljudi su bježali, bili su u strahu. Kao što sam rekao, ispaljeni su hici u trgovačkom centru. To dovodi do panike, kazao je Gomez.

Policija je mjesto prozvala aktivnim mjestom zločina te pozvala javnost da ga zaobilazi.

Na videosnimci u vijestima prikazano je parkiralište puno patrolnih vozila.

- Jedinice raščišćavaju trgovački centar. Okupljaju svjedoke. Trgovački centar prilično je velik, zbog čega će potraga potrajati, kazao je Gomez te dodao da nema informacije o stanju ozlijeđenih.

Trgovački centar Cielo Vista nalazi se blizu trgovine Walmart u kojoj je 3. kolovoza 2019. oružani napadač ubio 23 ljudi.

Prije tjedan dana, Teksašanin je priznao krivicu za zločin iz mržnje u nagodbi za oslobađanje od smrtne kazne.

No smrtna kazna mu i dalje prijeti u odvojenom sudskom postupku.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!