Jelačić Krajcar: U Vatikanu je osam zaraženih, Papa nije ugrožen

10.04.2020.

09:42

Autor: Dobro jutro Hrvatska/HRT

Foto: REUTERS/Alessandro Di Meo

Foto: REUTERS/Alessandro Di Meo

Foto: - / REUTERS

Prije svega Papa ističe da je ovo kriza, ali i prigoda za obraćenje, prigoda da promijenimo suvremeni način život. Ova kriza otkriva kako ne možemo sami, odnosno jedni bez drugih.
Vatikan ima izuzetno dobar odgovor na ovu krizu, mnogi rade od kuće, komunikacija je intenzivna Papa Franjo jako puno komunicira s vjernicima, rekla je za emisiju Dobro jutro Hrvatska Anđela Jelačić Krajcar.

- Veliki petak

- Na Veliki petak nadbiskup Jeruzalema pozvao na molitvu za one koji pate i umiru

- Koronavirus - epidemija iz minute u minutu

Vatikan se trenutno priprema i za ono što će doći kada prođe ova kriza, a doći će do jedne ekonomske krize, zato je sada jedan intenzivan rad za cjeloviti ljudski razvoj. Jako puno djeluju i karitativno, šalju novac za bolnice ali i za ljude koji su prepušteni sami sebi, navodi.

- U Vatikanu je trenutno osam zaraženih osoba, dvije su u bolnici, dvije su otpuštene iz bolnice, tri su u samoizolaciji, a jedan od zaraženih je i najbliži Papin suradnik kardinal Angelo De Donatis, međutim, Papa Franjo nije ugrožen jer se u susretima poštuju sve sanitarne norme, rekla je.

Prije svega Papa ističe da je ovo kriza, ali i prigoda za obraćenje, prigoda da promijenimo suvremeni način život. Ova kriza otkriva kako ne možemo sami, odnosno jedni bez drugih. Ovo je prilika za duhovnu obnovu, prilika da budemo bliže Bogu, zaključila je Jelačić Krajcar.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!