Jill Biden uklonjeno kancerogeno tkivo iznad oka

11.01.2023.

23:05

Autor: P.F./Hina/HRT

Jill Biden

Jill Biden

Foto: Raquel Cunha / Reuters

Prvoj dami SAD-a Jill Biden uklonjeno je svo kancerogeno tkivo nakon što je provela više sati u vojnoj bolnici na ambulantnoj operaciji, priopćila je Bijela kuća.

- Svo kancerogeno tkivo uspješno je uklonjeno, a na rubovima nema zaostalih stanica raka kože, rekao je liječnik Bijele kuće Kevin O'Connor, dodajući da se ne očekuju daljnji postupci.

Operacija je obavljena nakon što je nedavno pronađena mala lezija iznad desnog oka prve dame tijekom rutinskog preventivnog pregleda na rak kože.

Bijela kuća nešto prije toga objavila je da je operacija prve dame radi uklanjanja manje promjene na koži lica protekla dobro.

U pratnji supruga, američkog predsjednika Joea Bidena, Jill Biden je predsjedničkim helikopterom prevezena u vojnu bolnicu Walter Reed, blizu Washingtona. Bijela kuća je potvrdila da je imala zakazan ambulantni kirurški zahvat.

Takav tip operacije radi se pod lokalnom anestezijom i smatra se iznimno djelotvornom ako se obavi dovoljno rano.

- Operacija prve dame protekla je dobro, rekla je glasnogovornica Bijele kuće Karine Jean-Pierre.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!