20:24 / 11.09.2020.

Autor: M.Š./Hina

Joe Biden i mnoštvo na Ground Zero

Foto: Amr Alfiky/Pool via REUTERS

Foto: Amr Alfiky/Pool via REUTERS

Foto: - / REUTERS

Manje od dva mjeseca prije predsjedničkih izbora 3. studenoga, bivši potpredsjednik Baracka Obame je s crnom maskom na licu došao na Ground Zero.
Nakon nekoliko mjeseci neizlaganja javnosti i nekoliko manjih skupova, demokratski kandidat za predsjedničke izbore Joe Biden u petak je prvi put, tijekom komemoracija 11. rujna u New Yorku, sudjelovao na velikom skupu i suosjećajno razgovarao s ožalošćenom majkom.

- Devetnaesta obljetnica napada na SAD


Manje od dva mjeseca prije predsjedničkih izbora 3. studenoga, bivši potpredsjednik Baracka Obame je s crnom maskom na licu došao na Ground Zero na godišnje odavanje počasti oko 3000 žrtava napada na World Trade Center. 

Prvi puta od ožujka sreo se s brojnim drugim političkim dužnosnicima i laktovima pozdravio s potpredsjednikom Donalda Trumpa, Mikeom Penceom.

Zatim je otišao da skupine obitelji žrtava i razgovarao s devedesetogodišnjakinjom u kolicima, Mariom Fisher koja je držala fotografiju sina Andrewa poginulog u atenatima u dobi od 43 godine.

- Nikada se ne zaboravlja, rekao joj je demokratski kandidat s fotografijom sina Beaua Bidena, koji je umro od raka 2015. Joe Biden je već 1972. izgubio svoju prvu suprugu i kćer u automobilskoj nesreći. 

Maria Fisher (90), je dodala da joj je ovo posljednja godina života, na što joj je BIden odgovorio da će "i ona i on biti ovdje sljedeće godine".  

Iskusni političar Joe Biden (77), davno je empatiju izabrao kao jedan od motiva svoje kampanje.

Ali covid-19 mu je poremetio planove i zatvorio ga u Wilmintonu, u Delawareu što je pružilo priliku njegovum puno aktivnijem protivniku Donaldu Trumpu da ga optuži da se skriva i dovede u pitanje njegovo zdravlje. 

Biden je u sklopu kampanje krajem kolovoza krenuo na duža putovanja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!