Joe Biden ponovno pozitivan na COVID-19

30.07.2022.

21:52

Autor: Branka Slavica/Dnevnik/HRT/Hina

Joe Biden

Joe Biden

Foto: Elizabeth Frantz / REUTERS

Američki predsjednik Joe Biden ponovno je pozitivan na COVID-19. Prema objašnjenju predsjednikova osobnog liječnika Kevina O'Connora, ponovna prisutnost virusa uočena je kod malog broja pacijenata liječenih Paxlovidom, antivirusnim lijekom kojim je bio liječen američki predsjednik.

O'Connor je u pismu naveo kako je Biden bio negativan na koronavirus četiri dana zaredom, a test je ponovno bio pozitivan u subotu.

79- godišnji predsjednik SAD-a osjeća se dobro, nema simptome bolesti, neće ponovno uzimati lijekove, a sljedećih će dana ponovno biti u strogoj izolaciji.

Prvi je put imao pozitivne rezultate na koronavirus 21. srpnja, nakon čega je pet dana proveo u izolaciji s blagim simptomima COVIDA-19.

Biden je na Twitteru objavio da se to može dogoditi "maloj manjini ljudi. Nemam nikakve simptome, ali ću se izolirati radi sigurnosti svih ljudi u mojem okruženju. Još uvijek radim, ali ću uskoro nastaviti putovati", poručio je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!