22:12 / 21.12.2020.

Autor: HRT/Hina/D.D.

Joe Biden se cijepio protiv koronavirusa

Foto: Leah Millis/REUTERS

Foto: Leah Millis/REUTERS

Foto: - / REUTERS

Joe Biden, izabrani američki predsjednik, primio je prvu dozu cjepiva protiv koronavirusa te pozvao Amerikance da se cijepe kada im to bude dostupno.
Izabrani američki predsjednik Joe Biden (78) primio je pred televizijskim kamerama prvu dozu cjepiva protiv koronavirusa te pozvao Amerikance da se cijepe kada cjepivo bude dostupnije svima.

➡️ Interpol očekuje porast kriminala tijekom isporuka cjepiva
➡️ SAD izdao upute o cijepljenju nakon alergijskih reakcija
➡️ Pence se javno cijepio protiv COVIDa-19, Biden će u ponedjeljak

Dobio je Pfizer/BioNTechovo cjepivo, prvo dozvoljeno u SAD-u, u bolnici u Newarku u državi Delawae. Buduća prva dama Jill Biden također je primila prvu dozu. Kako javlja agencija DPA, Biden je pritom pozvao Amerikance da se cijepe, te im poručio da nemaju od čega strahovati.

- Ljudi bi morali biti pripremljeni, kada cjepivo bude dostupno, da se cijepe. Nemaju se čega bojati. Ja se veselim drugoj dozi, rekao je Biden.

Pfizer/BioNTechovo cjepivo prvo je koje je odobreno u SAD-u, a drugo, ono kompanije Moderna, dobilo je zeleno svjetlo prošli tjedan.

Glavni infektolog u zemlji  Anthony Fauci pozvao je dužnosnike da se cijepe što je prije moguće zbog sigurnosnih razloga.

Sjedinjene Države imaju najviše slučajeva koronavirusa u svijetu, gotovo 18 milijuna, te najviše umrlih, preko 318.000.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!