17:17 / 19.08.2021.

Autor: V.G./Hina/HRT

Joe i Jill Biden cijepit će se trećom dozom cjepiva

Joe i Jill Biden

Joe i Jill Biden

Foto: Elizabeth Frantz / Reuters

Američki predsjednik Joe Biden rekao je da će on i prva dama Jill Biden primiti treću dozu cjepiva protiv covida-19, koja će im pojačati imunitet, nakon što je njegova administracija objavila da će svim Amerikancima u rujnu biti ponuđena treća, 'booster' doza cjepiva.


- Dobit ćemo treću dozu cjepiva, rekao je Biden za ABC News u tv intervjuu emitiranom u četvrtak.

Njegove izjave snimljene su u srijedu kada su zdravstveni dužnosnici objelodanili svoj plan o mogućnosti da se Amerikanci cijepljeni dvjema dozama od 20. rujna cijepe i trećom, booster dozom cjepiva protiv covida.

Program cijepljenja trećom dozom pokreće se premda milijuni Amerikanaca tek trebaju dobiti prvu dozu, a stanovnici brojnih siromašnih država svijeta još čekaju na isporuku prvih količina cjepiva.

Biden (78) je rekao da su on i njegova supruga cijepljeni prvom dozom Pfizerova cjepiva još u prosincu, kada je cjepivo tek stizalo u Sjedinjene Države.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!