Johnson Britancima: Stvari će se pogoršati

29.03.2020.

09:13

Autor: HRT/Hina

Foto: Reuters

Foto: Reuters

Foto: - / REUTERS

Johnson ima blage simptome koronavirusa. U samoizolaciji je i radi od kuće.
Britanski premijer Boris Johnson pozvao je Britance da ostanu kod kuće i najavio strože mjere u borbi protiv koronavirusa.

- Važno mi je da sam iskren s vama - znamo da će se stvari pogoršati prije nego što bude bolje, napisao je Johnson u pismu koje je objavio Downing Street.

Pismo će ovaj tjedan dobiti 30 milijuna kućanstava.

- Poduzeli smo ispravne pripreme i što nas više slijedi pravila, manje života ćemo izgubiti i brže će se život vratiti u normalu, naglasio je Johnson.

- U ovom trenutku nacionalne krize, pozivam, molim vas, ostanite u svojim kućama, zaštitite državnu zdravstvenu službu (NHS) i sačuvajte živote, dodao je.

Ostanak u kući i stroga pravila socijalnog distanciranja moraju se poštovati, upozorio je Johnson, koji je i sam zaražen koronavirusom.

- Ta se pravila moraju poštivati. Budu li ih ljudi kršili, policija će kažnjavati i rastjerivati okupljanja, dodao je.

Broj umrlih od koronavirusa u Velikoj Britaniji porastao je na više od 1000, a zaraženih na više od 17.000.

Velika Britanija odgađala je mjere socijalnog distanciranja u zemlji u zaustavljanju koronavirusa sve do prošlog tjedna.

U petak, i Johnson i ministar zdravstva Matt Hancock objavili su da su zaraženi koronavirusom. Princ Charles, nasljednik britanskog prijestolja, također je zaražen.

Johnson, 55, rekao je da ima blage simptome uključujući povišenu temperaturu i stalni kašalj. U samoizolaciji je i radi od kuće.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!