02:01 / 03.04.2021.

Autor: HRT/Hina

Johnson & Johnson testira cjepivo na adolescentima

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dado Ruvic / Reuters

Američka farmaceutska tvrtka Johnson & Johnson objavila je da svoje cjepivo, koje je trenutačno odobreno samo za odrasle, sada testira i na adolescentima.

Cjepivo koje se daje u jednom navratu prvo će biti testirano na malom broju 16-godišnjaka i 17-godišnjaka kao dio kliničkog ispitivanja koje se provodi od prošlog rujna, objavila je tvrtka. Nakon razmatranja početnih rezultata testiranje će se postupno širiti na veću skupinu mlađih adolescenata, počevši od 12. godine starosti.

Cjepivo tvrtke Johnson & Johnson registrirano je u Sjedinjenim Američkim Državama i dobilo je 11. ožujka odobrenje za upotrebu u Europskoj uniji. Tvrtka navodi da se priprema u bliskoj budućnosti na testiranje lijeka na trudnicama i djeci.

Cjepivo Johnson & Johnson razvijeno je u podružnici Janssen u Nizozemskoj i registrirano je za primjenu u jednoj dozi za starije od 18 godina. Cjepiva tvrtki BioNTeh/Pfizer, Moderna i AstraZeneca razvijaju svoj puni učinak uz primjenu dvije doze cjepiva.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!