07:34 / 25.12.2020.

Autor: Hina

Johnson pozvao Britance da nakon božićnog ručka čitaju novi trgovinski sporazum

Foto: Boris Johnson/Twitter/via REUTERS

Foto: Boris Johnson/Twitter/via REUTERS

Foto: - / REUTERS

Cjeloviti tekst sporazuma, na više tisuća stranica, nije odmah bio dostupan javnosti.
Britanski premijer Boris Johnson je u videoporuci objavljenoj kasno u četvrtak pozvao Britance da za Božić čitaju trgovinski sporazum dogovoren s Bruxellesom.Pregovarači Londona i Bruxellesa u četvrtak su napokon postigli sporazum o trgovinskim odnosima dviju strana uoči isteka prijelaznog razdoblja na kraju godine.

Cjeloviti tekst sporazuma, na više tisuća stranica, nije odmah bio dostupan javnosti, prenosi agencija dpa.

- Usput, večeras na Badnjak imam mali dar za sve koji će tražiti nešto za čitanje u pospanim trenucima nakon božićnog ručka. Evo ga, rekao je Johnson u videoporuci na Twitteru, pa u ruke uzeo hrpu papira sporazuma.

- Ovo je gozba puna ribe, usput, dodao je Johnson o dogovoru postignutom nakon pregovora na kojima je ribarstvo bilo jedno od glavnih točki prijepora dviju strana.

- Vjerujem da će ovo u nadolazećim godinama biti temelj za sretno, uspješno i stabilno partnerstvo s našim prijateljima u EU-u, zaključio je premijer.

Njegova pobjednička poruka objavljena je u vrijeme dok mnogi Britanci neće provesti Božić sa svojim obiteljima zbog restrikcija uvedenih kako bi se suzbilo širenje novog soja koronavirusa.

- Znamo da će idućeg Božića biti ljudi koje volimo, a koji su živi točno zato što smo se žrtvovali i nismo normalno proslavili ovaj Božić, poručio je Johnson. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!