15:45 / 12.06.2021.

Autor: P.F./Hina

Johnson: Rast broja zaraženih COVID-om izaziva veoma ozbiljnu zabrinutost

Boris Johnson

Boris Johnson

Foto: TOM NICHOLSON / REUTERS

Rastući brojevi zaraženih i hospitaliziranih zbog COVID-a predmet su ozbiljne, ozbiljne zabrinutosti, rekao je britanski premijer Boris Johnson i dodao da je manje optimističan u vezi s otvaranjem zemlje nego je to bio u svibnju.

- Jasno je da je indijska varijanta zaraznija i isto je tako istina da brojevi rastu, te da je razina hospitaliziranih u porastu. Sada ne znamo točno u kojoj mjeri će to dovesti do smrtnih slučajeva, rekao je za Sky News.

Očekuje se da bi Johnson trebao u ponedjeljak izložiti hoće li doći do planiranog ukidanja restrikcija 21. lipnja ili će ga rastući broj slučajeva primorati da to odgodi.

Glavni dužnosnik za cijepljenje protiv COVID-a u Britaniji Nadhim Zahaw rekao je u petak za Times Radio da treba biti zaista oprezan.

- Imali smo jako veliko otvaranje 17. svibnja kada su se ljudi mogli početi sastajati s prijateljima u zatvorenim prostorima, u restoranu, u pubu, i družiti se. I mislim da je važno da veoma pozorno razmotrimo podatke tijekom vikenda i tada to kažemo naciji, dodao je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!