10:49 / 16.11.2020.

Autor: I.Z./Hina

Johnson se osjeća dobro, vodit će vladu dva tjedna putem Zooma

Foto: REUTERS/Toby Melville, arhiva

Foto: REUTERS/Toby Melville, arhiva

Foto: - / REUTERS

Johnsonov najnoviji kontakt s koronavirusom slijedio je nakon turbulentnog tjedna u kojemu je smijenjen njegov najutjecajniji savjetnik Dominic Cummings.
Britanski premijer Boris Johnson rekao je da se osjeća odlično nakon što je bio u kontaktu sa zaraženom osobom i da će voditi vladu putem Zooma za vrijeme dvotjedne samoizolacije u Downing Streetu.

Johnsonov najnoviji kontakt s koronavirusom slijedio je nakon turbulentnog tjedna u kojem je smijenjen njegov najutjecajniji savjetnik Dominic Cummings. Johnson će se iz stana iznad svog ureda u Downing Streetu morati suočiti sa smrtonosnom epidemijom koronavirusa u zemlji i ovladati diplomacijom kako bi se u posljednji trenutak postigao sporazum o odnosima s EU-om nakon brexita.

- U formi sam kao mesarski pas (rotvajler), osjećam se odlično, rekao je nasmijani Johnson u videotvitu. "Pucam od antitijela. Mnogo toga imam reći putem Zooma i drugih sredstava elektroničke komunikacije", istaknuo je 56-godišnji britanski premijer.

Johnson je jučer objavio da mu je određena samoizolacija nakon što je zastupniku Leeju Andersonu, s kojim je u četvrtak proveo 35 minuta na sastanku, potvrđena zaraza koronavirusom.

- Dobro je, pun je energije, rekao je ministar zdravstva Matt Hancock za Sky News. "On će, uopće ne sumnjam, ovaj tjedan gurati stvari naprijed putem Zooma."

Johnson je u ožujku bio pozitivan na koronavirus, kada je pokušavao raditi i poricati bolest, ali na kraju je primao kisik na intenzivnoj njezi i bio odsutan gotovo mjesec dana. Poslije je rekao da se borio za život dok se država pripremala za nezamislivo - moguću smrt aktualnog premijera. Johnson je više puta rekao da ga je to iskustvo promijenilo. Često je govorio da treba smršavjeti jer je dosegnuo 112 kilograma, što je previše za muškarca od 178 cm. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!