Johnsonov šef kabineta i osobni tajnik podnijeli ostavke, prije njih još dvoje

03.02.2022.

22:31

Autor: I.Z./HRT/Hina

Boris Johnson

Boris Johnson

Foto: Jason Cairnduff / REUTERS

Šef kabineta britanskog premijera Borisa Johnsona Dan Rosenfield podnio je ostavku, što je učinio i njegov glavni osobni tajnik Martin Reynolds, rečeno je danas iz ureda premijera, nekoliko sati nakon što je objavljen odlazak još dvoje premijerovih suradnika.


- Dan Rosenfield je danas ponudio svoju ostavku premijeru, koja je bila prihvaćena, rekao je premijerov glasnogovornik.

- Martin Reynolds je također obavijestio premijera o svojoj namjeri da odstupi s mjesta glavnog osobnog tajnika i premijer se složio s time, dodao je glasnogovornik.

Glasnogovornik je ranije objavio da je premijerov savjetnik za komunikacije Jack Doyle napustio vladu.

- Premijer im je zahvalio za njihov "važan doprinos vladi", posebno glede rada na pandemiji i ekonomskog oporavka, rekao je glasnogovornik u priopćenju.

- Oni će ostati na svojim mjestima dok se ne imenuju njihovi nasljednici, dodao je.

Johnson je danas ukupno izgubio četiri suradnika, u jeku skandala o zabavama u Downing Streetu za vrijeme karantene, što dodatno oslabljuje njegovu poziciju.

Tijekom dana objavljeno je i da odlazi Munira Mirza, politička dužnosnica u Downing Streetu.

U Britaniji izlaze na vidjelo izvješća o proslavama na kojima su sudjelovali Johnson i njegovi suradnici tijekom strogog 'lockdowna' koji je vrijedio za ostatak stanovništva.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!