09:58 / 26.10.2018.

Autor: HRT

Jordan: Bujica odnijela autobus s djecom i učiteljima, 18 poginulih

-

-

Foto: - / -

Najmanje 18 osoba, uglavnom učenika i učitelja, poginulo je, a 25 ozlijeđeno na školskom izletu u okolici Mrtvog mora u Jordanu. Među poginulima su djeca mlađa od 14 godina.
Najmanje je osamnaest osoba, uglavnom učenika, poginulo, 25 je ozlijeđeno a nekoliko ih se vode kao nestale kada je školski autobus zahvatila bujica nakon jakih pljuskova u okolici Mrtvog mora, priopćila je jordanska civilna zaštita.

U školskom autobusu je bilo 37 učenika i sedmero pratitelja. Nekoliko osoba se vode kao nestale. Učenici su bili na školskom izletu, nesreću je najvjerojatnije prouzročilo urušavanje ceste zbog obilnih oborina. Organizirana je velika spasilačka akcija uz sudjelovanje helikoptera.

Jordan je zahvatila jaka kiša koja je u dijelovima zemlje prouzročila poplavu.
Područje Mrtvog mora koje je najniža točka na Zemlji (manje od 420 m ispod razine mora) često plavi zbog voda koje se s planine slijevaju u rijeke koje utječu u more.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!