07:15 / 04.10.2021.

Autor: HRT/Hina/E.L.S.

Još jedan londonski policajac optužen za silovanje

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Ian_Stewart / Shutterstock

Londonski policajac iz Zapovjedništva za parlamentarnu i diplomatsku zaštitu optužen je za silovanje, objavila je Metropolitan policija. Davida Carricka (46) tereti policija iz Hertfordshirea, gdje je bio na dužnosti u trenutku događaja.

Do ovih optužbi dolazi nekoliko dana nakon što je Wayn Couzens, policajac u istom policijskom sjedištu, osuđen na doživotni zatvor zbog otmice, silovanja i ubojstva Sarah Everard u ožujku, u slučaju koji je šokirao Britaniju i pokrenuo prosvjede širom zemlje protiv nasilja nad ženama.

Metropolitan policija tada je objavila je da je "zgrožena, ljuta i šokirana" zločinima koji je počinio Couzens, a njezina čelnica Cressida Dick ispričala se Everardinoj obitelji.

Taj je slučaj pokrenuo pozive na veliku reformu u pogledu provjere policijskih službenika i načina rješavanja zločina nad ženama.

Govoreći o optužbi za novo silovanje Dick je kazala kako je "duboko zabrinuta današnjim vijestima o tome da je uhićen policajac iz ove policijske postrojbe i optužen na temelju ozbiljne optužnice.

- Jasno mi je da će i javnost biti vrlo zabrinuta - rekla je dodavši da se postupak treba nastaviti dalje odvijati kako je i predviđeno.

Carrick je uhićen dan ranije i istoga dana suspendiran iz Metropolitan policije.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!