10:03 / 10.04.2018.

Autor: S.M./Hina

Julija Skripal otpuštena iz britanske bolnice

Foto: twitter @RT_com

Foto: twitter @RT_com

Foto: - / -

Otac i kći bili su onesviješteni kad su pronađeni na klupi 4. ožujka u Salisburyju. Bili su u kritičnom stanju tjednima prije nego što im se zdravlje počelo rapidno poboljšavati.
Julija Skripal otpuštena je iz britanske bolnice, javlja BBC u utorak, mjesec dana nakon što je otrovana nervnim plinom zajedno sa svojim ocem Sergejem, bivšim ruskim dvostrukim agentom.

Otac i kći bili su onesviješteni kad su pronađeni na klupi 4. ožujka u Salisburyju. Bili su u kritičnom stanju tjednima prije nego što im se zdravlje počelo rapidno poboljšavati.

Velika Britanija kaže da su otrovani nervnim plinom i optužuju Rusiju za napad. Moskva je opovrgnula upletenost u incident zbog kojeg su odnosi  između dviju zemalja ponovno na razini onih nakon Hladnog rata.

Julija, za koju je ruska novinska agencija RIA izvijestila da traži politički azil u Velikoj Britaniji, odvezena je na sigurno mjesto nakon što je otpuštena iz bolnice u ponedjeljak navečer.

Liječnici su rekli da se i 33-godišnja Julija i njezin 66-godišnji otac mnogo bolje osjećaju.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!