08:38 / 14.11.2020.

Autor: P.F./Hina

Južna Koreja prvi put od rujna ima više od 200 slučajeva zaraze

-

-

Foto: - / -

Južna Koreja počela je u petak novčano kažnjavati ljude koji u javnosti ne nose masku. Budu li uhvaćeni bez maske, prijeti im kazna od 100.000 vona, što je malo manje od 580 kuna.
Južna Koreja zabilježila je u petak 205 novih slučajeva zaraze koronavirusom i time prvi put od rujna prešla dnevi broj od 200 slučajeva, izvijestila je Korejska agencija za prevenciju i kontrolu bolesti.

Od novih slučajeva, 39 je uvezeno, a u zemlji se zarazilo 166 osoba, pri čemu je više od 65 posto slučajeva lokalne transmisije zabilježeno u gusto naseljenim pokrajinama Seoul i Gyeonggi.

Južna Koreja počela je u petak novčano kažnjavati ljude koji u javnosti ne nose masku. Budu li uhvaćeni bez maske, primjerice u noćnim klubovima, trgovačkim centrima, tematskim parkovima ili frizerskim salonima, prijeti im kazna od 100 tisuća vona, što je malo manje od 580 kuna.

Četiri južnokorejska nogometaša i jedan član stožera zaraženi su koronavirusom, izvijestila je novinska agencija Yonhap, pozivajući se na Korejski nogometni savez i dodajući da nitko od njih nema simptome.

Vlasti Južne Koreje, u kojoj je dosad zabilježeno 28.338 zaraženih i 492 smrtna slučaja, u završnim su pregovorima s globalnim proizvođačima potencijalnog cjepiva kojim ove godine žele pokriti 60% stanovništva.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!