10:08 / 29.02.2020.

Autor: T.V./Hina

Južna Koreja savjetuje stanovnicima da ne izlaze iz kuća

Foto: REUTERS/Kim Kyung-Hoon

Foto: REUTERS/Kim Kyung-Hoon

Foto: - / REUTERS

Južna Koreja koja sada ima 2931 slučaj zaraze bori se s najvećim širenjem virusa izvan Kine. Broj umrlih popeo se na 17.
Južna Koreja savjetovala je građanima u subotu da ne napuštaju svoje domove te je upozoreno da se u jeku borbe s koronavirusom radi o kritičnom trenutku, nakon što je zabilježen najveći dnevni porast zaraženih, s 594 nova slučaja.

Južna Koreja koja sada ima 2931 slučaj zaraze bori se s najvećim širenjem virusa izvan Kine. Broj umrlih popeo se na 17.

- Molimo vas da ovaj vikend ne sudjelujete u javnim događanjima, uključujući vjerska okupljanja i prosvjede, rekao je zamjenik ministra zdravlja Kim Kang-lip. Radi se o kritičnom trenutku u obuzdavanju širenja virusa, istaknuo je.

- Molim vas ostanite u kućama, suzdržite se od izlaska i svedite kontakte s drugim ljudima na najmanju moguću mjeru.

Od novih slučajeva 476 je iz jugoistočnog grada Daegua, gdje je crkva iz koje se bolest počela širiti, a 60 iz susjedne provincije Sjeverni Gyeongsang, rekao je Korejski centar za kontrolu i prevenciju bolesti (KCDC).

Brzo širenje koronavirusa potaklo je strahove od pandemije koju Svjetska zdravstvena organizacija još uvijek nije proglasila, ali  je u petak podigla stupanj globalnog rizika na vrlo visok.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!