07:36 / 26.01.2018.

Autor: HRT

Južna Koreja: U požaru u bolnici najmanje 37 poginulih

Foto: Twitter/@Xuzhiqin16

Foto: Twitter/@Xuzhiqin16

Foto: - / -

Trideset i sedam osoba smrtno je stradalo, a 130 je ozlijeđeno u požaru koji je rano jutros buknuo u bolnici u južnokorejskom gradu Miryangu.
Trideset i sedam osoba smrtno je stradalo, a 130 je ozlijeđeno u požaru koji je rano jutros buknuo u bolnici u južnokorejskom gradu Miryangu, oko 270 km jugoistočno od Seula.

Broj mrtvih neprekidno raste jer su mnogi teško ozlijeđeni u požaru. To je jedna od najtežih nesreća koje su pogodile zemlju u zadnjih desetak godina.

U šestokatnici je uz bolnicu bio i umirovljenički dom. U zgradi je u trenutku izbijanja požara bilo dvjestotinjak ljudi.

Ravnatelj bolnice Son Gyeong-cheol priznaje da bolnica nije imala sustav za automatsko gašenje. Sadašnje norme to ne zahtijevaju, ali je bolnica upravo namjeravala postaviti takav sustav prije nego u lipnju stupi na snagu novi zakon po kojemu takvi sustavi postaju obvezni, dodao je.

Južnokorejski predsjednik Moon Jae-in obiteljima stradalih uputio je izraze sućuti na izvanrednoj sjednici sa savjetnicima i pozvao istražitelje da što prije utvrde uzrok nesreće.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!