08:43 / 06.12.2020.

Autor: HRT/Hina

Južna Koreja uvodi oštre mjere u Seulu

Foto: Kim Hong-Ji/REUTERS

Foto: Kim Hong-Ji/REUTERS

Foto: - / REUTERS

Južna Koreja uvela je oštre mjere borbe protiv epidemije nakon što je zabilježen nagli skok broja oboljelih i potvrđen 631 novi slučaj zaraze koronavirusom u prethodna 24 sata.
Južna Koreja uvela je snažne mjere borbe protiv epidemije nakon što je zabilježen nagli skok broja oboljelih i potvrđen 631 novi slučaj zaraze koronavirusom u prethodna 24 sata, većinom u glavnom gradu Seulu, koji ima gotovo 10 milijuna stanovnika.

U Seulu i području oko njega, u kojemu živi 25 milijuna stanovnika, uvest će se pojačane mjere socijalnog distanciranja u trenutku kad je zabilježen najveći broj novozaraženih u proteklih devet mjeseci. Ta je odluka donesena nakon što su vlasti u subotu uvele mjere bez presedana u zemlji koja je bila uspješna u borbi protiv širenja zaraze agresivnim lociranjem kontakata oboljelih i drugim mjerama.

Korejska agencija za kontrolu i prevenciju bolesti (KDCA) izvijestila je o skoku broja oboljelih, kojih je do ponoći potvrđeno 631, što je najveći dnevni broj od vrhunca u veljači i početkom ožujka. Ukupno je do sada u toj zemlji oboljelo 37.546 osoba, a umrlo 545.

Mjere su uvedene u strahu od preopterećenosti bolničkog sustava jer su trenutačno 7873 aktivna slučaja bolesti. U Seulu je zatvorena većina mjesta za izlazak i prodavaonica na dva tjedna, a uvedene su redukcije gradskog prometa u večernjim satima. Okupljanja veća od 50 osoba zabranjena su, a veća su ograničenja i za vjerska okupljanja i škole. Većina mjera bit će na snazi tri tjedna.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!