07:38 / 21.12.2020.

Autor: P.F./Hina

Južna Koreja zabilježila dnevni rekord u broju umrlih od covida-19

Foto: KIM HONG-JI/Reuters

Foto: KIM HONG-JI/Reuters

Foto: - / REUTERS

Od nedjelje u ponoć zabilježena su 24 nova smrtna slučaja čime je ukupan broj umrlih porastao na 698, izvijestila je Korejska agencija za kontrolu i prevenciju bolesti.
Južna Koreja zabilježila je rekordan broj umrlih od koronavirusa u jednom danu dok nagli porast broja zaraženih stvara pritisak na zdravstveni sustav.

Od nedjelje u ponoć zabilježena su 24 nova smrtna slučaja čime je ukupan broj umrlih porastao na 698, izvijestila je Korejska agencija za kontrolu i prevenciju bolesti. Zabilježeno je i 926 novih slučajeva zaraze, nakon što je dan ranije prijavljen novi dnevni rekord od 1097 novozaraženih.

Nedavni porast novih slučajeva osujetio je napore u suzbijanju bolesti u toj zemlji koja je suočena s nedostatkom bolničkih kreveta zbog čega se vode rasprave oko uvođenja strožih mjera socijalnog distanciranja.

Po riječima zdravstvenih djelatnika od nedjelje su na širem području Seula ostala samo četiri slobodna kreveta na odjelima intenzivne njege.

Vlasti su naredile privatnim bolnicama da za liječenje oboljelih od koronavirusa oslobode više od 300 kreveta, uz osigurane nadoknade za koje je namijenjeno 4,5 milijuna dolara.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!