07:17 / 21.07.2021.

Autor: M.M./Hina/HRT

Južna Koreja zabilježila rekordan broj novozaraženih

Južna Koreja zabilježila novi rekordni dnevni broj novozaraženih

Južna Koreja zabilježila novi rekordni dnevni broj novozaraženih

Foto: Kim Hong-Ji / Reuters

Južna Koreja jučer je imala rekordna 1784 nova slučaja COVID-a i premašila prošlotjedni broj novozaraženih zbog naglog širenja delta-varijante koronavirusa, izvijestila je Korejska agencija za kontrolu i prevenciju bolesti (KDCA).

Prošlotjednom analizom 2380 uzoraka utvrđeno je da je u gotovo 40 posto slučajeva riječ o delta-varijanti virusa, pokazali su podaci KDCA.

Više od polovice od 1714 slučajeva zaraze delta-varijantom koronavirusa od prosinca u Južnoj Koreji dijagnosticirano je prošlog tjedna.

Unatoč rekordnom broju novozaraženih Južna Koreja nema znatan porast hospitalizacija i smrtnih slučajeva, uz stopu smrtnosti od 1,13 posto i 214 teških slučajeva u utorak. Prethodni rekordni broj novozaraženih Južna Koreja je imala prošlog tjedna.

Od 52 milijuna stanovnika Južne Koreje 32 posto ih je primilo prvu dozu cjepiva protiv COVID-a, a vlada želi do rujna cijepiti 70 posto stanovnika.

Do sada je Južna Koreja imala 182.265 slučejva zaraze i 2060 umrllih s COVID-om.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!