Južnokorejski predsjednik oduševio Bijelu kuću pjevačkim darom

28.04.2023.

10:27

Autor: B.B.B./HRT/Hina/AFP

Joe Biden i Yoon Suk Yeol

Joe Biden i Yoon Suk Yeol

Foto: Jim Watson / Reuters

Od nuklearnih tema do karaoka, tim redoslijedom južnokorejski predsjednik Yoon Suk-yeol završio je posjet Bijeloj kući zapjevavši poznati hit Dona McCleana na svečanoj večeri i oduševio svog američkog kolegu Joea Bidena.

Na večeri priređenoj njemu u čast nakon razgovora o ozbiljnim pitanjima, među kojima je bila i snažna američka poruka sjevernokorejskom režimu da će "počiniti samoubojstvo usudi li se nuklearno napasti saveznike Sjedinjenih Država", predsjednik Yoon pokazao je da gaji ljubav prema američkoj glazbi.

- Znamo da je to jedna od vaših najdražih pjesama 'American Pie', rekao je Joe Biden i doveo svoga gosta bliže pozornici kako bi bolje čuo pjevače koji su izvodili baladu Dona McLeana.

- Istina, odgovorio je Yoon Suk-yeol, poznat u svojoj zemlji kao ljubitelj karaoka te je priznao da se zaljubio u tu pjesmu objavljenu 1971., kada je još bio školarac.

Na Bidenov poticaj Yoon se nije dao moliti da uzme mikrofon pa je intonirao prve stihove pjesme "Long, long time ago" i nastavio a capella.Publika je pljeskala, Biden i prva dama bili su oduševljeni.


- Na sljedećoj večeri vas ću angažirati za zabavu, našalio se Biden pa dodao: - Pojma nisam imao da vi pjevate.

Nakon izvedbe, Biden je Yoonu darovao gitaru koju je poslao i potpisao upravo Don McLean koji se nije mogao pridružiti večeri.

Društvene mreže vrvjele su pohvalama na pjevačkom daru predsjednika Yoon Suk-yeola kojemu to nije prvi put da je zapjevao u javnosti.

U jeku predsjedničke kampanje 2021., sudjelovao je u slavnoj južnokorejskoj emisiji "All the Butlers" i ubrao pljesak za svoju izvedbu pjesme "No one else" južnokorejskog pjevača Lee Seung-chula.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!