10:31 / 28.01.2018.

Autor: HRT

Kabul: U napadu kolima hitne pomoći najmanje 103 mrtvih

-

-

Foto: - / -

Atentat je izazvao bijes i ogorčenje na društvenim mrežama. Predsjednik SAD-a Trump pozvao je sve zemlje u odlučnu akciju protiv talibana i njihovih pomagača.
Najmanje su 103 osobe poginule u eksploziji autobombe u Kabulu. Ranjeno je 235 osoba. To je jedan od najtežih napada na Kabul posljednjih godina i treći u tjedan dana, nakon napada na hotel Intercontinental 20. siječnja te na nevladinu organizaciju Spasite djecu u Jalalabadu.

Napad vozilom hitne pomoći u kojem je bio eksploziv, za koji su odgovornost preuzeli talibani, dogodio se jučer u središtu prijestolnice, u jednoj od najzaštićenijih ulica u Kabulu jer u njoj su brojne ustanove - ministarstvo unutarnjih poslova, ured EU-a, djevojačka gimnazija Malalai, Visoko vijeće za mir te švedsko i indijsko veleposlanstvo.Američki predsjednik Donald Trump pozvao je sve zemlje u odlučnu akciju protiv talibana i onih koji ih podupiru. "Osuđujem kukavički napad autobombom koji se danas dogodio u Kabulu i u kojemu su poginuli desetci nedužnih civila i ranjene stotine", rekao je Trump u priopćenju. "Sve zemlje moraju sada odlučno djelovati protiv talibana i infrastruktura koje ih podupiru", istaknuo je.Atentat je izazvao bijes i ogorčenje na društvenim mrežama. "Rat protiv terora neće se dobiti molitvom i objavama na Twitteru. Vlada mora uzvratiti pokroviteljima terorizma na isti način", rekao je Afganistanac Sulejman na Twitteru. Ne imenujući izravno Pakistan, većina korisnika interneta upire prstom u susjedni Pakistan koji optužuju da financira i pruža utočište talibanima i terorističkoj mreži Hakani.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!