11:11 / 16.01.2018.

Autor: HRT

Kalifornija: Policija u kući užasa pronašla 13-ero zatočenih braće i sestara

Foto: www.riversidesheriff.org

Foto: www.riversidesheriff.org

Foto: - / -

Neki su pronađeni okovani za krevet u tami i užasnom smradu.
Policija je u Kaliforniji pronašla kuću užasa. Trinaestero braće i sestara, neki u okovima, pronađeno je zatočeno i izgladnjelo. David Turpin (57) i njegova supruga Louise (49) zatvoreni su zbog mučenja i dovođenja u opasnost vlastite djece.

Određena je svakomu jamčevina od devet milijuna dolara. Kuća se nalazi u Perrisu, dva sata jugoistočno od Los Angelesa.

Jedna od sestara, 17-godišnjakinja, uspjela je pobjeći i nazvala u nedjelju ujutro hitnu službu 911 s mobitela koji je pronašla u kući. Mršava djevojka koja se činila da ima samo 10 godina, prema priopćenju policije, tvrdila je da njezino dvanaestero braće i sestara drže zatvorene u kući njihovi roditelji. Rekla im je da su neki privezani lancima i okovima. Policija je nakon dolaska shvatila da je sedam osoba u dobi od 18 do 29 godina. Najmlađa djevojčica ima dvije godine. Službe za zaštitu djece otvorile su istragu.Par zasad nije objasnio zašto je nekoliko njihove djece pronađeno okovano za krevet u tami i užasnom smradu. David Turpin vodi se kao direktor privatne škole u Perrisu na internetskoj stranici ministarstva obrazovanja. Adresa odgovara onoj gdje žive Turpini. Prema pisanju Los Angeles Timesa, par je živio na toj adresi od 2010., a prije u Teksasu. Dvaput su proglasili bankrot.

Nova afera koju su prenijeli mediji u cijelom svijetu podsjeća na slučajeve poput onog otmičara Ariela Castra te žrtava Jaycee Dugard, Elisabeth Fritzl i Natasche Kampusch.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!