07:13 / 06.04.2022.

Autor: M.Š./Hina/HRT

Kalifornijska policija uhitila osobu osumnjičenu za ubojstvo u Sacramentu

Pucnjava u Sacramentu

Pucnjava u Sacramentu

Foto: Fred Greaves/File Photo / REUTERS

Dvadesetsedmogodišnjak koji je teško ranjen u pucnjavi u Sacramentu prošlog vikenda, u kojoj je poginulo šest osoba, uhićen je zbog ilegalnog posjedovanja oružja, priopćila je policija.

Smiley Martin trenutačno je u bolnici u statusu pritvorenika i bit će uhićen čim liječnici zaključe da je sposoban za boravak u zatvoru, priopćila je policija.

U nedjelju je uhićena i njegova sestra, dvadesetšestogodišnja Dandre Martin, pod sumnjom za napad i ilegalno posjedovanje oružja.

Policija nije navela pojedinosti Martinove uloge u pucnjavi te nije jasno ima li još osumnjičenika za kojima se traga.

Zapovjednica policije Kathy Lester rekla je da je u pucnjavi, u kojoj je poginulo šest i ranjeno 12 osoba, sudjelovalo nekoliko napadača.

Pucnjava se dogodila u nedjelju oko 2 sata ujutro po lokalnom vremenu u blizini centra Golden 1 u kojemu je sjedište nacionalnog košarkaškog saveza Sacramento Kings.

Policija vjeruje da je pucnjava slijedila nakon svađe u obližnjem noćnom klubu te je pozvala javnost da pomogne u nabavljanju snimki incidenta koje su objavljene na društvenim mrežama.

Osobe ozlijeđene u pucnjavi zadobile su prostrijelne rane, od lakših do teških, ali sve su stabilno.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!