Kanada će pooštriti pravila o stranim ulaganjima

08.12.2022.

00:41

Autor: T.V./HRT/Hina

Toronto

Toronto

Foto: - / Shutterstock

Kanada je u srijedu predložila zakon kojim bi se pooštrila pravila o stranim ulaganjima u zemlji i koja bi pomogla vladi da se bolje nosi s "promjenjivim prijetnjama koje mogu proizaći iz stranih ulaganja".

- Predložene izmjene i dopune kanadskog zakona o ulaganjima-ICA uključuju ovlasti za nametanje uvjeta tijekom nacionalne sigurnosne revizije stranih ulaganja i strože kazne za nepoštivanje, izjavio je kanadski ministar industrije Francois-Philippe Champagne.

Champagne je rekao i da će ažurirani ICA pomoći Kanadi da nastavi odlučno djelovati kada ulaganja prijete njezinoj nacionalnoj sigurnosti.

Predložene izmjene i dopune ICA-e osmišljene su da provjeru ulaganja u nacionalnu sigurnost učine "učinkovitijom i fleksibilnijom".

Kanada je prošlog mjeseca zatražila od tri kineske tvrtke da se odreknu svojih ulaganja u kanadske ključne minerale nakon revizije nacionalne sigurnosti.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!