Kanada: Policija ubila dvojicu napadača u pucnjavi u banci; 6 časnika ozlijeđeno

29.06.2022.

07:18

Autor: V.K./HRT/Hina

Pucnjava u banci

Pucnjava u banci

Foto: Kevin Light / REUTERS

Kanadska policija ubila je dvojicu muškaraca tijekom pucnjave u utorak u banci u Britanskoj Kolumbiji u kojoj je šest policajaca ozlijeđeno, a obližnje kuće evakuirane su nakon otkrića moguće eksplozivne naprave, priopćila je policija. 

Članovi tima za hitne slučajeve stigli su na mjesto događaja u Montrealsku banku u Saanichu na otoku Vancouveru, u blizini granice s američkom državom Washington, priopćila je policija.

- Ovo je i dalje incident u tijeku s velikom nazočnošću policije na tom području, navodi se u priopćenju koje je objavila policija u Saanichu na svojoj internetskoj stranici.

- Kuće i poslovni objekti u neposrednoj blizini mjesta incidenta evakuirani su zbog prisutnosti potencijalne eksplozivne naprave u vozilu povezanom s osumnjičenima, dodaju.

Osumnjičeni su bili "teško naoružani", a prva izvješća sugeriraju da su nosili pancire, rekao je šef policije u Saanichu Dean Duthie na konferenciji za novinare, dodavši da nema više informacija o njima.

Šest policajaca prevezeno je u bolnicu s prostrijelnim ranama.

- U ovom trenutku očekujemo da će neki policajci biti pušteni nakon što im se pruži pomoć, dok su drugi zadobili vrlo teške ozljede i odvedeni su na operaciju, rekao je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!