08:38 / 29.08.2020.

Autor: T.V./Hina

Kanada produljila zabranu ulaska za strance do kraja rujna

Ottawa (Foto: DEZALB/Pixabay)

Ottawa (Foto: DEZALB/Pixabay)

Foto: - / -

Kanada će do 30. rujna produljiti zabranu ulaska za strane putnike kako bi spriječila širenje koronavirusa, a izuzeće će vrijediti za neke Amerikance, objavila je vlada u Ottawi.
Kanada će do 30. rujna produljiti zabranu ulaska za strane putnike kako bi spriječila širenje koronavirusa, a izuzeće će vrijediti za neke Amerikance, objavila je vlada u Ottawi u petak.

- Kanadski građani i stanovnici sa stalnim prebivalištem koji se vraćaju u Kanadu morat će po povratku u dvotjednu izolaciju, objavio je ministar za javno zdravstvo Bill Blair na Twitteru.

Od ožujka putnici koji stižu u Kanadu, bilo da su državljani te zemlje ili ne, moraju u obveznu karantenu od 14 dana. Od početak lipnja, strani državljani mogu se pridružiti obitelji koja živi u Kanadi ako je riječ o bračnom drugu, djeci, roditeljima.

Granica između Kanade i Sjedinjenih Država ostaje zatvorena do 21. rujna u okviru bilateralnog sporazuma sklopljenog s Washingtonom. Dopuštena je trgovina dobrima i putovanja koja se smatraju nužnima. Najdulja kopnena granica na svijetu zatvorena je od ožujka i od tada se odluka obnavlja svakog mjeseca.

U petak je u Kanda imala više od 127.000 zaraženih koronavirusom i gotovo 9.140 umrlih.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!