Kanadska policija: 10 mrtvih, najmanje 15 ozlijeđenih ubodima nožem

05.09.2022.

02:20

Autor: HRT/Hina/Reuters

Pokolj u Kanadi

Pokolj u Kanadi

Foto: David Stobbe / Reuters

Kanadska policija traga za dvojicom muškaraca za koje vjeruje da su ubodima nožem ubili 10 i ranili najmanje 15 ljudi u pokrajini Saskatchewan. Kao osumnjičene policija je navela Damiena Sandersona i Mylesa Sandersona i rekla da putuju u crnom Nissan Rougeu. 

Napadi ubodima prijavljeni su rano ujutro po lokalnom vremenu. Policija je izdala upozorenje od opasnih osoba u cijeloj pokrajini. Do poslijepodneva su slična upozorenja izdana i u susjednim pokrajinama Alberti i Manitobi.

Rhonda Blackmore
, zapovjednica Kraljevske kanadske konjičke policije Saskatchewan, rekla je da vlasti ne znaju jesu li osumnjičeni promijenili vozila.

- Njihova lokacija i smjer putovanja su nepoznati. Užasno je što se danas dogodilo u našoj pokrajini, rekla je Blackmore.

Kazala je i da je policija još uvijek u početnoj fazi istrage, da pokušava utvrditi odnos između dvojice osumnjičenika i jesu li bili poznati policiji. Nije mogla navesti motiv napada. Dvojicu osumnjičenika pozvala je da se predaju policiji.

Napadi su se dogodili na nekoliko lokacija, a istražuje se 13 mjesta na kojima su pronađene ili mrtve ili ozlijeđene osobe.

Policija je poručila kako se čini da su neke od žrtava bile na meti osumnjičenika, dok su druge nasumično napadnute. Možda ima dodatnih ozlijeđenih žrtava koje su se same prevezle u razne bolnice, rečeno je novinarima na konferenciji za novinare.

Premijer Trudeau o napadu

Kanadski premijer Justin Trudeau objavio je tvitt u kojem navodi da je uz one koji su izgubili drage osobe ili su ozlijeđeni.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!