Kijev produljuje policijski sat, svaka osoba na cesti poslije 17 sati je neprijatelj

26.02.2022.

13:34

Autor: Hina/I.B.

Kijev

Kijev

Foto: REUTERS TV / via REUTERS

Gradonačelnik Kijeva rekao je da se produljuje policijski sat koji je već uveden zbog ruske invazije, upozoravajući da će svaka osoba koja se nađe na ulici između 17 i 8 sati biti smatrana neprijateljem.

"Svi civili koji će se naći na ulici tijekom policijskog sata smatrat će se pripadnicima neprijateljskih sabotažnih i obavještajnih skupina", objavio je Vitalij Kličko na Telegramu.

Dosad je policijski sat koji je uveden u četvrtak nakon početka ruske invazije bio na snazi između 22 sata i 7 sati ujutro.

Kličko je također najavio da će se podzemna željeznica u glavnom gradu pretvoriti u sklonište za stanovnike i neće do daljnjega služiti za prijevoz.

"Metro se pretvorio u sklonište", rekao je u posebnoj poruci na Telegramu.

Danas, treći dan ruskog napada, Kijev je trpio raketne napade i ulične borbe.

Borbe ukrajinskih snaga i ruskih osvajača vodile su se na Aveniji pobjede, jednoj od glavnih kijevskih arterija. Ukrajinci su uspješno odbili sve ruske napade tijekom noći. U napadu je pogođen i jedan neboder.

Kijev je pod kontrolom ukrajinske vlade, a u središtu grada nema ruskih vojnika, rekao je Kličko. "Prošla noć bila je teška, ali ruskih vojnika nema u gradu", rekao je Kličko u videosnimci objavljenoj jutros na Telegramu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!