13:30 / 14.03.2022.

Autor: HRT

Kijevski kirurg za HTV: Za sada imamo dovoljno lijekova

Kardiovaskularni kirurg iz kijevske bolnice Vitalij Kravčenko

Kardiovaskularni kirurg iz kijevske bolnice Vitalij Kravčenko

Foto: Drop of Light/HTV / Shutterstock/HRT

Kardiovaskularni kirurg iz kijevske bolnice Vitalij Kravčenko javio se za HTV s puta prema vojnoj bolnici, u kojoj će obaviti konzultacije i pregledati pacijente. Opisao je kakvo je stanje u bolnici, ali i u Kijevu. Kravčenko, inače, od početka invazije živi u bolnici, operira i ranjenike. 

- Posljednjih nekoliko dana je mirno u Kijevu. Izvan grada se čuju eksplozije i pucnjava, ali u središtu grada je mirno, ljudi su na ulicama, rekao je.

Što se tiče posla u bolnici, rekao je da primaju redovite pacijente, a posljednjih dana nisu imali ni jednog ranjenog vojnika.

- Mislim da sada imamo dovoljno lijekova. Ako, ne daj Bože, sukob bude trajao dulje, to će postati problem, ali za sada imamo dovoljno, rekao je.

Organizirao je evakuaciju vlastite obitelji već prvog dana rata. Smješteni su u Istri i bit će ondje dok god traje rat, zbog čega može mirno raditi svoj posao.

- Ratujemo s fašistima, ubijaju naše žene i djecu, mnogo je djece umrlo zbog pucanja i eksplozije, samo zbog te djece moramo pobijediti, rekao je. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!