07:28 / 30.03.2020.

Autor: I.D./HINA

Kina: novi pad slučajeva zaraze koronavirusom

Foto: China Daily/REUTERS

Foto: China Daily/REUTERS

Foto: - / REUTERS

Kineska državna zdravstvena komisija u priopćenju je u ponedjeljak izvijestila o četiri nova smrtna slučaja od Covida-19, čime se ukupan broj smrti popeo na 3304.
Kina je u nedjelju zabilježila ukupno 31 novi slučaj zaraze koronavirusom, uključujući jedan lokalan prijenos, što je pad u usporedbi s 45 novih slučajeva dan ranije, priopćile su kineske zdravstvene vlasti, a u provinciji Hubei šest dana zaredom nije bilo novih slučajeva.
- Koronavirus - najnovije informacije
- Kina upozorava na mogući drugi val zaraze zbog "uvezenih" slučajeva


Kineska državna zdravstvena komisija u priopćenju je u ponedjeljak izvijestila o četiri nova smrtna slučaja od Covida-19, čime se ukupan broj smrti od izbijanja pandemije koronavirusa u kontinentalnoj Kini do 29. ožujka popeo na 3304.

Ukupan broj zaraženih trenutno iznosi 81.470

Provincija Hubei sa 60 milijuna stanovnika, središte izbijanja epidemije koncem 2019., do nedjelje nije zabilježila niti jedan novi slučaj zaraze šest dana zaredom, nakon što su ukinuta ograničenja kretanja i prometa i ponovno uspostavljene zrakoplovne linije prema ostatku zemlje.

Iako je broj novih zaraženih u Kini značajno pao u usporedbi s vrhuncem pandemije u veljači, vladu u Pekingu i dalje zabrinjava mogućnost izbijanja drugog vala epidemije uslijed povratka zaraženih putnika iz drugih zemalja, koji su se zarazili u tim zemljama.

Kina je zabranila ulazak strancima u zemlju i naredila zrakoplovnim kompanijama da smanje broj međunarodnih dolaznih letova. Velika većina takozvanih "uvezenih" slučajeva do sad su bili kineski državljani, od kojih su mnogi bili studenti.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!