09:53 / 22.06.2020.

Autor: Hina

Kina prijavila 18 novih slučajeva koronavirusa, zaraza u Pekingu opada

REUTERS/Tingshu Wang

REUTERS/Tingshu Wang

Foto: - / REUTERS

Među novim slučajevima, devet je prijavljeno u kineskoj metropoli, što je prvi put da je od 13. lipnja u Pekingu prijavljen jednoznamenkasti broj slučajeva.
Kina je prijavila 18 novih slučajeva koronavirusa što je znak da izbijanje zaraze u Pekingu možda počinje opadati.

Među novim slučajevima, devet je prijavljeno u kineskoj metropoli, što je prvi put da je od 13. lipnja u Pekingu prijavljen jednoznamenkasti broj slučajeva, kad se počelo izvještavati o rezultatima velikog testiranja koje je provedeno u tome gradu.

Dva slučaja prijavljena su u pokrajini Hebei, u susjedstvu Pekinga, dok je preostalih sedam uvezeno i zabilježeno u Šangaju, Tianjinu, Liaoningu i Shaanxiju, prema riječima zdravstvenih vlasti.

Ukupno 236 novih slučajeva koronavirusa potvrđeno je u Pekingu otkako je otkriveno da se lokalna zaraza proširila s veletržnice Xinfadi u jugozapadnom okrugu Fengtai ranije ovaj mjesec. Otad je glavni grad poduzeo drastične korake u suzbijanju zaraze, provodeći masovna testiranja, zatvarajući škole, stavljajući četvrti pod karantenu i zabranjujući putovanja koja nisu nužna.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!