Kineski mediji u jedan autobus, strani u drugi. Nema miješanja

07.02.2022.

08:36

Autor: Martina Validžić/Dobro jutro, Hrvatska/Pekinški dnevnik/HRT

Martina Validžić

Martina Validžić

Foto: Dobro jutro, Hrvatska / HRT

Na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu je i naša novinarka Martina Validžić, koja u Pekinškom dnevniku opisuje svoja iskustva...

Jutro prije otvaranja Igara. Relacija je još uvijek hotel - medijski centar. Kinezi su odlučili odabrane odvesti na dodatnu lokaciju, doduše, unutar balona, ali i to se u ovim uvjetima čini kao dobitak na lutriji.


Ali, naravno, samo za prvih 50 koji se prijave. Ja sam normalno prijavila sebe i snimatelja, ali ne - stigao je odgovor: sve strane televizije smiju samo jednu osobu. A minimum televizijske ekipe je novinar i snimatelj.


Naravno da sam pokušala objasniti organizatorima ovog snimanja kako funkcioniraju televizijske ekipe. I jasno da oni to znaju, no kvaka je u nečemu drugome. Kineski mediji imaju ekipu na broju, strani mediji samo po jednog predstavnika. Kineski mediji u jedan autobus, strani u drugi. Nema miješanja.

Više pogledajte u videu:

video thumb

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!