Kineski radnik pristigao u Mostar iz Wuhana u izolaciji

03.02.2020.

20:41

Autor: HRT

default error photo
Kineski državljanin koji se nedavno vratio iz područja koje je epicentar zaraze koronavirusom stavljen je preventivno u izolaciju u Mostaru gdje će provesti dva tjedna, potvrdile su zdravstvene vlasti Hercegovačko-neretvanske županije.

Radnik kineske kompanije čije je sjedite u Wuhanu, koji radi na gradilištu autoceste na koridoru Vc kod Čapljine, nedavno se vratio iz Kine zbog čega su poduzete preventivne mjere. Prvim testovima nije utvrđena zaraza koronavirusom, a njegova izolacija provodi se preventivno.

- To je radnik koji radi na autocesti. On je stigao iz Kine i već je izoliran. Po proceduri, prolazi tretman koji prolaze svi oni koji dolaze iz ove regije iz Kine. Za sada nema simptoma da je pozitivan na koronavirus, rekao je ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Hercegovačko-neretvanske županije Nermin Avdić.

Dodao je kako će se ovaj radnik više od deset dana zadržati u karanteni.

Iz Zavoda za javno zdravstvo HNŽ-a istaknuli su da nema razloga za paniku, ali su pozvali građane da budu oprezni i pridržavaju se preporuka.

Iz federalnog ministarstva zdravstva potvrdili su kako u ovome entitetu nije zabilježen nijedan slučaj zaraze koronavirusom.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!