10:22 / 03.01.2020.

Autor: T.D./Hina

Kineza skupo stajali novčići 'za sreću'

Foto: Pixabay/Ilustracija

Foto: Pixabay/Ilustracija

Foto: - / -

Kinez koji je prvi put u životu letio avionom kažnjen je jer je bacio novčiće 'za sreću' u avionski motor.
Kinez koji je prvi put u životu letio avionom kažnjen je jer je bacio novčiće 'za sreću' u avionski motor, javlja BBC u petak.

Dvadesetosmogodišnjak mora platiti 17.200 američkih dolara (oko 114.687 kuna) naknade zrakoplovnoj tvrtki Lucky Air. Avion je prizemljen nakon što su pokraj jednog njegovog motora pronađene kovanice.

Lu Chao priznao je da je bacao kovanice kad se ukrcao u avion u zračnoj luci Anqing Tianzushan na istoku Kine u veljači 2019. Pojavio se na sudu u srpnju, no presuda je objavljena tek nedavno.

Let je otkazan nakon što je osoblje primijetilo kovanice od 1 jena na tlu pokraj jednog od avionskih motora. Provedene su sigurnosne provjere, a putnici su morali pričekati da se organizira zamjenski let.

Lu je ostao u policijskom pritvoru 10 dana, a optužen je za narušavanje javnog reda i mira.

Predstavnici Lucky Aira u sudnici su rekli da ih je incident stajao više od 17.600 dolara. Lu je pak rekao da bi zrakoplovne tvrtke trebale upozoriti putnike da ne bacaju kovanice u avionske motore.

To međutim nije prvi put da su praznovjerni putnici bacali kovanice.
Proteklih godina zabilježeno je više takvih slučajeva.

Tako je primjerice 2017. let kasnio zbog postarijeg gospodina koji je također bacao novčiće za sreću.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!