Klimatski aktivisti okupirali srce financijske četvrti u Zürichu

02.08.2021.

08:58

Autor: Hina/HRT

Klimatski aktivisti okupirali srce financijske četvrti u Zürichu

Klimatski aktivisti okupirali srce financijske četvrti u Zürichu

Foto: Schweiz Rise Up For Change / Reuters

Deseci klimatskih aktivista okupirali su u ponedjeljak srce financijske četvrti Züricha, prosvjedujući protiv velikih banaka i njihova financiranja projekata fosilnih goriva koji štete okolišu.

Novine Blick prikazale su snimke aktivista u gužvi ispred ulaza u Credit Suisse i UBS na trgu Paradeplatz u švicarskom financijskom središtu.

"Credit Suisse i UBS do sada su učinili sve osim adekvatno reagirali na klimatsku krizu. Zato pokret za klimatsku pravdu danas okupira sjedišta Credit Suisse banke i obližnjeg ureda UBS banke kako bi skrenuo pozornost na posljedice pasivnosti i nebrige švicarskih financijskih institucija", rekla je Frida Kohlmann, glasnogovornica grupe Rise Up for Change.

Aktivisti su se prošlog tjedna okupili ispred sjedišta Credit Suissea i predstavljali se kao predstavnici švicarske banke te najavljivali prestanak financiranja fosilnih goriva.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!