07:45 / 24.05.2018.

Autor: M.M./Hina

Koalicija predvođena SAD-om gađala sirijske položaje

-

-

Foto: - / -

Vojni zrakoplovi koalicije pod vodstvom SAD-a pogodili su rano jutros dva sirijska položaja na istoku sirijske pustinje.
Vojni zrakoplovi koalicije pod vodstvom SAD-a pogodili su rano jutros dva sirijska položaja na istoku sirijske pustinje, objavili su vojni izvori pod vodstvom libanonskog Hezbollaha, koji je u savezništvu sa sirijskim režimom.

Napadi su se dogodilo u blizini energetskih instalacija kod granice s Irakom, oko 100 kilometara zapadno od rijeke Eufrat.

Istočna Sirija do prošle je godine uglavnom bila u rukama Islamske države, no tada su nadzor nad najvećim dijelom zemlje preuzele dvije suprotstavljene strane - s jedne strane sirijska vojska uz potporu Rusije, Irana i Hezbollaha, a druge kurdski i arapski militaristi poduprti američkom koalicijom.

Komunikacija između Rusije i SAD-a dosad je spriječila većinu sukoba između njih, no koalicija pod vodstvom SAD-a pogodila je sirijski naklonjene snage zbog, kako je rečeno, njihove namjere da napadnu koalicijske položaje.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!