21:21 / 30.10.2021.

Autor: I.Z./HRT/Hina

Koloseum i Vatikan na programu za supružnike čelnika G20

Koloseum

Koloseum

Foto: Marko Tomic / Pixabay

Prvi dan summita G20 u Rimu supružnici čelnika država i vlada iskoristili su za obilazak kulturnih znamenitosti talijanske prijestolnice i muzeja Vatikana.

Talijanski domaćini prvo su danas pozvali supružnike svjetskih čelnika na obilazak Koloseuma s vodičima. Nakon ručka u slikovitom parku Villa Pamphili uslijedio je posjet Vatikanskim muzejima, uključujući Sikstinsku kapelu.

Među sudionicima jedini muški gosti bila su dva Nijemca, Joachim Sauer, suprug njemačke kancelarke Angele Merkel, i Heiko von der Leyen, suprug predsjednice Europske komisije Ursule von der Leyen.

Navečer je bio predviđen posjet Dioklecijanovim termama u središtu grada. Očekuje se da će se čenici država i vlada pridružiti svojim supružnicima. Potom su svi pozvani na gala večeru u dom talijanskog predsjednika Sergia Mattarelle.

Jill Biden, supruga američkog predsjednika Joea Bidena, preskočila je posjet Koloseumu, javila je novinska agencija ANSA, no, prema informacijama agencije dpa, ona se na ručku ponovno pridružila grupi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!