Konferencija "Starenje i dugovječnost u 21. st.: znanost, politika i etika" - 13. travnja u New Yorku

10.04.2018.

15:24

Autor: S.M./HRT

default error photo
Raspravljat će se o posljedicama i utjecaju razvoja i sve intenzivnije primjene novih tehnologija na biološke, psihološke i zdravstvene trendove starenja i kvalitete života i dugovječnosti.
Trodnevna konferencija "Starenje i dugovječnost u 21. stoljeću: znanost, politika i etika" počet će 13. travnja u sjedištu Ujedinjenih naroda, u New Yorku. Organizatori konferencije su Globalna bioetička inicijativa (Global Bioethics Initiative) i Škola narodnog  zdravlja „Andrija Štampar“ Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Ravnateljica ŠNZ Andrija Štampar profesorica Mirjana Kujundžić Tiljak pozdravit će sudionike na početku konferencije, a potom  će i sudjelovati u panel diskusiji dok će  profesor Stjepan Orešković predsjedati prvom plenarnom sjednicom konferencije u UN.  Očekuje se da će u protokolu otvaranja skupa sudjelovati i stalni predstavnik Republike Hrvatske pri Ujedinjenim narodima veleposlanik Vladimir Drobnjak.

Skup će okupiti predstavnike vodećih tehnoloških kompanija koje značajno investiraju u istraživanja svih aspekata starenja i dugovječnosti kao što su  Merck Pharmaceutical (koji je i generalni pokrovitelj konferencije) BioTime, Astellas, različite agencije UN-a, predstavnike vodećih sveučilišta  iz SAD i svijeta,  predstavnike Agencije za lijekove SAD (FDA). Raspravljat će se o posljedicama i utjecaju razvoja i sve intenzivnije primjene novih tehnologija na biološke, psihološke i zdravstvene trendove starenja i kvalitete života, dugovječnosti i etičkih pitanja vezanih uz tehnološke mogućnosti produženja života. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!