13:20 / 23.09.2018.

Autor: M.M./Hina

Kontaminirane australske jagode otkrivene na Novom Zelandu

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Kontaminirane australske jagoda pronađene su na Novom Zelandu gdje je lanac supermarketa objavio da su šivaće igle pronađene u jednoj posudici s jagodama podrijetlom iz Australije.
Psihoza oko kontaminiranih australskih jagoda proširila se na Novi Zeland gdje je lanac supermarketa objavio da su šivaće igle pronađene u jednoj posudici s jagodama podrijetlom iz Australije.

Voće podrijetlom iz Zapadne Australije prodavano je prošlog tjedna u svim prodavaonicama tog lanca na Novom Zelandu, a zabilježen je samo jedan incident.

Lanac je također savjetovao potrošačima da prerežu jagode ostalih australskih marki prije nego ih jedu.

U Australiji je policija zabilježila stotinjak incidenata koji uključuju pribadače ili igle u voću, nakon prvih slučajeva u državi Queensland, na sjeveroistoku zemlje.

Vlada australskog premijera Scotta Morrisona uspjela je da parlament postroži zakon te je sabotaža hranom podložna kazni od 15 godina zatvora.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!