Konvoj Hrvatskog Caritasa s 30 tona pomoći stigao u Ukrajinu

31.03.2022.

18:03

Autor: P.F./HRT

Pomoć Hrvatskog Caritasa stigla u Ukrajinu

Pomoć Hrvatskog Caritasa stigla u Ukrajinu

Foto: Hrvatski Caritas / HBK

Konvoj Hrvatskog Caritasa koji je upućen u srijedu, s 30-ak tona humanitarne pomoći vrijedne više od 1.120.000 kuna, stigao je u Mukačevo, grad na jugozapadu Ukrajine, izvijestio je Tiskovni ured Hrvatske biskupske konferencije (HBK).

Primatelj pošiljke Caritas Transkarpathia sv. Martin, dio darova proslijedit će u 200 kilometara udaljeni Ivano Frankivsk. Dio darova upućen je i prognanicima koji su zaklon našli u kolektivnom smještaju u mjestu Jaremče nedaleko Ivano Frankivska.

Darovi koje su u svojoj humanitarnoj akciji prikupili učenici OŠ Miroslava Krleže iz Zagreba uz potporu ravnateljice Silvane Galinović razveselit će njihove prognane vršnjake smještene u Caritasovom domu u mjestu Jablonica.

Preostale prikupljene proizvode - dezinfekcijska sredstva, lijekove, sokove, vodu, dječje kašice, instant kave, prehrambene proizvode, vreće za spavanje, jednokratne čaše, deke i drugo, Caritas Transkarpathia Sv. Martin uputit će sljedećih dana do nekog od svojih punktova u središnjoj i istočnoj Ukrajini.

Također, Hrvatski je Caritas prognanim vjernicima u Ukrajini poslao i više od 5.000 krunica te prigodne narukvice u bojama ukrajinske zastave s porukama akcije Za 1000 radosti: Rado darujem i Gradim zajedno.

Hrvatski Caritas dva nova transporta pomoći priprema sredinom idućeg tjedna.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!