13:19 / 06.03.2020.

Autor: HINA/HRT

Koronavirus: razmatra se Eurosong, odgođeni bollywoodski Oscari

Foto: ILIA YEFIMOVICH/DPA/PIXSELL

Foto: ILIA YEFIMOVICH/DPA/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Organizator natjecanja za Pjesmu Eurovizije koje se ove godine u svibnju održava u Rotterdamu objavio je da razmatra opcije u svjetlu širenja koronavirusa, zbog čega je odgođena i dodjela indijskih filmskih nagrada.
Organizator natjecanja za Pjesmu Eurovizije koje se ove godine u svibnju održava u Rotterdamu objavio je da razmatra opcije u svjetlu širenja koronavirusa, zbog čega je odgođena i dodjela indijskih filmskih nagrada.

Zdravstvene vlasti objavile su da je 86-godišnji muškarac zaražen koronavirusom umro u petak u Rotterdamu, što je prva nizozemska žrtva epidemije koja je krenula iz Kine i proširila se na 85 zemalja.

Nizozemska je prvi slučaj zaraze prijavila 27. veljače. U četvrtak je imala 82 slučaja.

Nizozemska televizija NRP prenosi da će organizatori natjecanja slijediti savjete zdravstvenih vlasti pri odluci kakav će format imati taj događaj koji se održava od 12. do 16. svibnja.

Nije želio reći koje su mogućnosti razmatrane.

Organizatori večeri na kojoj se dodjeljuju nagrade Indijske međunarodne filmske akademije, koje se nazivaju i bollywoodski Oscari, rekli su da je svečanost odgođena.

Trodnevna svečanost trebala se održati krajem mjeseca, a riječ je o najvećem događaju indijske filmske industrije.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!