22:55 / 15.03.2020.

Autor: P.F./Hina

Kosovo uvelo izvanredno stanje u zdravstvenom sustavu

Foto: pixabay

Foto: pixabay

Foto: - / -

Ta odluka obvezuje institucije kosovske vlade da postupaju sukladno nacionalnom planu reagiranja. Na Kosovu je u u tri dana registrirano devet osoba zaraženih koronavirusom.
Vlada Kosova je, na poziv premijera Albina Kurtija i po preporuci ministra zdravlja Arbena Vitija, proglasila izvanredno stanje za javno zdravstvo, nakon što je u tri dana registrirano devet osoba zaraženih koronavirusom.

Ta odluka obvezuje institucije kosovske vlade da postupaju sukladno nacionalnom planu reagiranja, objavila je Radiotelevizija Kosova na srpskom jeziku.

- Ministarstvo zdravlja odgovorno je za upravljanje izvanrednom situacijom u javnom zdravstvu, navedeno je u priopćenju.

U nedjelju su na Kosovu potvrđena četiri nova slučaja koronavirusa, što je ukupno devet.

Kosovska vlada od petka je zatvorila sve kopnene granične prijelaze, izuzev za građane Kosova, te uvela niz drugih mjera, a dvije općine proglasila karantenom nakon što su tijekom dana potvrđena prva dva slučaja zaraze koronavirusom.
Građani Kosova koji žele ući i vratiti se na Kosovo, moraju biti zdravstveno provjereni i izolirani ili, ovisno o simptomima, provesti u karanteni 15 dana.  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!